реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 7 » «Чернігівбудінвест» і Соронович хочуть відновити будівництво біля Єлецького монастиря
20:42
«Чернігівбудінвест» і Соронович хочуть відновити будівництво біля Єлецького монастиря
«Чернігівбудінвест» і Соронович хочуть відновити будівництво біля Єлецького монастиря Як повідомлялося, архітектурно-будівельна інспекція зупинила скандальне будівництво біля Єлецького монастиря.
Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області скасувало реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт щодо будівництва п'ятиповерхових житлових будинків у м. Чернігові по вул. Князя Чорного, 4а (І-ІІІ черга) за подання недостовірних даних у дозвільному документі.

Під час проведення перевірок Інспекція виявила, що замовник будівництва - КП «Чернігівбудінвест» - вказав недостовірні дані у декларації про початок будробіт. Зокрема, вказана в декларації проектна документація розроблена не в повному обсязі ( робочий проект на ІІ та ІІІ черги не розроблений). Також встановлено, що земельна ділянка, на якій знаходиться об’єкт будівництва, відноситься до території пам’ятки археології місцевого значення поселення передгороддя (X-XVIII ст.) стародавнього Чернігова, а І черга робочого проекту не погоджена з Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації.

Це дало підстави ДАБІ зупинити будівельні роботи, скасувати реєстрацію декларації про початок будівельних робіт.
Проте, КП «Чернігівбудінвест» оскаржило постанову ДАБІ про зупинення робіт біля Єлецького монастиря.

Надаємо текст ухвали окружного адміністративного суду (від 1 грудня 2015 року Справа № 825/3687/15-а):
Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Соломко І.І., перевіривши матеріали адміністративного позову Комунального підприємства "Чернігівбудінвест" Чернігівської міської ради до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області, головного інспектора будівельного нагляду відділу з контролю за проведенням перевірок Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області Фесенко Ігоря Павловича про визнання дій протиправними та скасування постанови,-

В С Т А Н О В И В:
Комунальне підприємство "Чернігівбудінвест" Чернігівської міської ради звернулось до суду з адміністративним позовом до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області, головного інспектора будівельного нагляду відділу з контролю за проведенням перевірок Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області Фесенко Ігоря Павловича про визнання дій протиправними та скасування постанови.
Адміністративний позов подано з додержанням вимог статей 106 Кодексу адміністративного судочинства України. Дану позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства, підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України, немає, а тому суд вважає за необхідне відкрити провадження у справі та провести підготовку справи до судового розгляду.
Керуючись ст. ст. 104-107, 110, 121, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:
Відкрити провадження у справі.
Призначити справу до судового розгляду під головуванням судді Соломко І.І. у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернігів, вул. Київська, 23, каб.26 на 09:30 год. 09 грудня 2015 року
Зобов'язати позивача надати в судове засідання власні письмові підтвердження того, що в провадженні цього або іншого суду немає справи зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет з тих самих підстав, а також про відсутність у таких справах прийнятих по суті рішень.
Запропонувати відповідачам до 09.12.2015 через відділ прийому суду надати письмові заперечення проти позову та докази, які у нього є.
Копію ухвали, повістки про виклик та інформацію про процесуальні права та обов'язки направити сторонам.
Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до частини шостої статті 254 Кодексу адміністративного судочинства ухвали суду, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту постановлення.

Суддя І.І. Соломко

Як повідомляв «Чернігівський формат», шанувальники старовини міста Чернігова пропонують включити до «Реєстру Герострата» директора КП «Чернігівбудінвест» Віталія Собіченка та керівника будівельної фірми «Геліодор» Лева Сороновича. Адже, ці керівники будівельних компаній руйнують історичне та архітектурне середовище Чернігова біля Єлецького монастиря, унікального архітектурного комплексу споруд національного значення, ХІІ–ХVІІІ ст.
В охоронній зоні міста (за адресою вул. Князя, Чорного, 4-а) вони споруджують два багатоповерхові будинки із порушенням чинного пам’яткоохоронного законодавства та державних будівельних норм. Зокрема, проект будівництва не погоджений із органом охорони культурної спадщини та Національним архітектурно-історичним заповідником «Чернігів стародавній». Не розроблено історико-містобудівне обґрунтування. Не завершені археологічні дослідження на згаданій ділянці. Перелік порушень можна продовжити …





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1326 | Теги: забудова, суд, Єлецький монастир, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar