реклама партнерів:
Головна » 2021 » Травень » 27 » Чернігівській міській школі мистецтв присвоєне ім’я Любомира Боднарука
19:55
Чернігівській міській школі мистецтв присвоєне ім’я Любомира Боднарука
Чернігівській міській школі мистецтв присвоєне ім’я Любомира Боднарука Рішення про присвоєння комунальному закладу позашкільної мистецької освіти «Чернігівська міська школа мистецтв» імені Любомира Боднарука прийняли на засіданні 8-ої сесії Чернігівської міської ради 8-го скликання, 27 травня.

Відповідне звернення надійшло від педагогічного колективу Чернігівської міської школи мистецтв. А попередньо протягом двох місяців з урахуванням обмежувальних заходів проводилося громадське обговорення цієї пропозиції, у якому взяли участь усі зацікавлені фізичні та юридичні особи.

Любомир Мирославович Боднарук - заслужений діяч мистецтв України, кавалер ордена «За заслуги» ІI ступеню, почесний громадянин міста Чернігова. Зробив значний внесок у розвиток науки, освіти, культури та інших сфер суспільного життя.

Він народився на Тернопільщині, у місті Чорткові. Музичну освіту здобув у Чернівецькому музичному училищі та Львівській консерваторії. Працював хормейстером Гуцульського ансамблю пісні і танцю Івано-Франківської обласної філармонії. Ним були створені Галицька самодіяльна хорова капела, хор вчителів, чоловічий квартет будинку культури, камерний хор музичної школи.

Але з 1979 року життя і творча діяльність митця нерозривно пов'язані з Черніговом, куди талановитий диригент прибув для створення ансамблю пісні і танцю "Полісся".

З 1984 року маестро працював в Чернігівському музичному училищі ім. Л.Ревуцького, обіймаючи посаду заступника директора з навчальної роботи, очолював обласний відділ хорового товариства ім. М. Леонтовича, був головою обласного відділення Фонду культури України.

Поступово склалися передумови для заснування в Чернігові професійного камерного хору. Урочиста презентація новоствореного хорового колективу відбулася 1997 року на сцені обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка. Хор, за визнанням мистецтвознавців та фахівців музичного мистецтва, став одним з найдинамічніших художніх колективів нашої держави, який очолив культурно-громадський діяч і хоровий диригент Любомир Боднарук. З 1998 року хор носить ім’я українського композитора Дмитра Бортнянського та діє при Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

Одночасно з активною творчою роботою Любомир Боднарук вів послідовну музично-громадську діяльність. Очолював обласне відділення хорового товариства ім. М.Леонтовича, ініціював проведення щорічних дитячих хорових фестивалів "Свято хору", свята дитячої хорової музики "Сонечко".

У 2010 році Чернігівською міською школою мистецтв заснована "Чернігівська хорова асамблея пам’яті Любомира Боднарука", яка проводитися щорічно в день його народження 1 червня.

Любомир Мирославович Боднарук похований в Чернігові на кладовищі Яцево.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2965 | Теги: депутати, Любомир Боднарук, Чернігів, освіта | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar