реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 29 » Менський зоопарк оновлять на 28 мільйонів гривень. Відео
22:12
Менський зоопарк оновлять на 28 мільйонів гривень. Відео
Менський зоопарк оновлять на 28 мільйонів гривень. Відео Програму оновлення та розвитку Менського зоопарку на 2016-2020 роки ухвалила друга сесія Чернігівської обласної ради сьомого скликання. Для реалізації програми передбачено використати 28 мільйонів 438 тисяч гривень. Майже 25 мільйонів з цієї суми – це кошти обласного бюджету.

Затверджена програма дозволить не лише поліпшити умови утримання тварин, а й добряче зекономити на енергоносіях.

Щорічно Менський зоопарк відвідує до 50-ти тисяч відвідувачів. Колекція тварин налічує 900 особин понад 160-ти видів, серед яких є і занесені до Червоної книги України та Міжнародної Червоної книги. Збереження та розвиток зоопарку – одна з ключових потреб області.

Друга сесія обласної ради сьомого скликання ухвалила Програму оновлення та розвитку Менського зоопарку на 2016-2020 роки. Для реалізації програми передбачено спрямувати більше 28 мільйонів гривень, з них майже 25 мільйонів – це кошти обласного бюджету.

За час дії Програми розвитку зоопарку на 2011-2015 роки у закладі, зокрема, вдалося побудувати нові автогаражі та склади для кормів, будинок для бізонів.

Нова програма на 2016-2020 роки спрямована на вирішення здебільшого питань, пов’язаних з економією енергоносіїв.

Задля збереження і відновлення колекції тварин мають створити такі умови, які будуть відповідати нормам Європейської асоціації зоопарків та акваріумів. За наступні п’ять років передбачається проведення капітальних ремонтів тераріуму, будівлі з навісом копитного відділу, будинків для яка та поні, будівлі «Зимовий сад», побутової будівлі з вольєрами леопардів та пум, будівлі приматів та водоплавної птиці, зовнішнього водогону. Також будуватимуть другий будиночок для бізонів.

Серед нагальних потреб – утеплення приміщень, оскільки більшість тварин зоопарку теплолюбиві. До того ж це вирішить питання економії енергоносіїв.

Модернізацію системи опалення зоопарку розпочали вже в цьому році. Аби було ще тепліше, замінять вікна.

Також нова програма розвитку Менського зоопарку на наступні п’ять років передбачає проведення робіт з благоустрою території, розширення та перепланування експозиційної зони.

Джерело: Наше слово





Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 901 | Теги: Чернігівська облрада, Менський зоопарк | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar