реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 12 » Монолог Віктора Величка
14:57
Монолог Віктора Величка
Монолог Віктора Величка В Мистецькій вітальні відбулось відкриття виставки світлин «Творчий монолог» чернігівського мистецтвознавця, викладача та фотохудожника Віктора Величка до 60-річчя від дня народження.
Віктор Миколайович народився 3 листопада 1955 р. у місті Горлівка Донецької області. Середню школу закінчив у Краматорську. Фахову освіту історика-мистецтвознавця отримав на історичному факультеті Ленінградського державного університету. З 1978 р. живе в Чернігові. Працював у Чернігівському історичному музеї ім. В.В. Тарновського та Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. Галагана. З 2006 р. працює на кафедрі туризму Чернігівського НТУ.

Захоплення фотографією прийшло у студентські роки. Тоді ж і придбав свій перший фотоапарат. Брав активну участь у відродженні міського фотоклубу «Чернігів» та друкувався на сторінках місцевої та республіканської преси.

На ювілейній виставці фотохудожник представив 35 світлин. Це пам`ятки історії та культури, природні ландшафти, камерні пейзажі чистих незайманих куточків нашого краю та урбаністичні мотиви. Також значне місце займають портрети відомих митців Чернігівщини: художників, музикантів, майстрів народної творчості.

Багато друзів та колег прийшли привітати Віктора Миколайовича з відкриттям персональної виставки. Фахову оцінку роботам митця дав відомий народний художник України Анатолій Ничипорович Шкурко. Його вразили чистота та простота сприйняття автором звичних для нас пейзажів та вміння побачити глибоку сутність краси чернігівського краю.
Анатолій Кіндратович Адруг, кандидат мистецтвознавства, доцент Чернігівського ДПУ ім. Т.Г. Шевченка, член НСХУ, згадав про перше знайомство з творчістю фотохудожника і відмітив високий рівень його майстерності.

Вітаючи Віктора Величка голова чернігівського міського фотоклубу «Чернігів» Микола Дульцев побажав натхнення та нових цікавих світлин.

Хормейстери, викладачі, заслужений працівник культури України Микола Борщ та заслужена артистка України Раїса Борщ розповіли про творчу співпрацю з митцем. Оригінальним вітанням від артистів стало виконання святкової пісні Д. Бортнянського «Многая літа».

Завершуючи зустріч, Віктор Величко звернувся до гостей: «…Якщо принаймні одна чи дві світлини на цій виставці вперше відкриють для вас неповторну мить божої краси Чернігово-Сіверської землі, її архітектурні пам’ятки в гармонії з природою, то я буду вважати, що працював не марно і можу радіти від того».

Лариса Поліщук, Хвиля Десни



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1835 | Теги: Віктор Величко, Чернігів, мистецтво | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar