реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 30 » На Чернігівщині планується створити ще один національний природний парк
18:42
На Чернігівщині планується створити ще один національний природний парк
На Чернігівщині планується створити ще один національний природний парк Днями в Департаменті екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації відбулося засідання робочої групи для вирішення питань, пов’язаних зі створенням національного природного парку «Дніпровсько-Деснянське міжріччя».

До участі у засіданні були запрошені представники Управління лісового та мисливського господарства, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» а також директор регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський».

У ході наради було обговорено, що національний парк буде створено переважно на базі вже існуючого об’єкту природно-заповідного фонду — регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», площа якого становить — понад 78753 гаектарів, на території Козелецького та Чернігівського районів.

До складу національного парку планується включити землі державної та комунальної власності, що наразі не перебувають у інтенсивному господарському використання – це переважно водні об’єкти, болота, пустирі, ліси природоохоронного призначення, зона підтоплення Київського водосховища та землі запасу в межах водоохоронної зони річки Десна.

Режим національного парку не вимагає припинення користування природними ресурсами, до його складу можуть входити, як «власні території», так і території інших землекористувачів (без вилучення).

Місцеве населення отримає ряд переваг від створення національного парку, а саме:
- нові робочі місця у державній установі для фахівців та робітників;
- залучення іноземних інвестицій для розвитку регіону;
- розвиток туризму;
- розвиток інфраструктури;
- створення додаткових можливостей для розвитку підприємницької діяльності;
- покращення екологічного стану регіону;
- підвищення культурного рівня населення.

Враховуючи те, що основними користувачами земельних ресурсів є лісові господарства області, члени робочої групи вирішили рекомендувати Управлінню лісового та мисливського господарства області до лютого місяця 2016 року визначитися з передачею земельних ділянок до проектованого національного парку.

За повідомленням Департаменту екології та природних ресурсів ОДА




Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1032 | Теги: природний парк, Чернігівщина, екологія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar