реклама партнерів:
Головна » 2017 » Жовтень » 18 » На Чернігівщині почали виплачувати перераховані пенсії
07:32
На Чернігівщині почали виплачувати перераховані пенсії
На Чернігівщині почали виплачувати перераховані пенсії Тим, хто отримав їх на початку місяця у старому розмірі, доплату надали через кілька днів за окремою відомістю. Суми підвищення різні: 23% пенсіонерів області одержать до ста гривень перерахунку, а 3% — понад дві тисячі. Грошей для цього достатньо, запевняють в головному управлінні Пенсійного фонду в області, інформує Філія Національної телекомпанії України «Чернігівська регіональна дирекція».

З 1 жовтня українцям проведено перерахунок пенсій, а з 11-го в області вже почали отримувати доплати. Тим, хто одержав пенсії до цієї дати, згодом доплатили перераховане за окремою відомістю. Якщо сума перерахунку менша, ніж 140 гривень, її виплатять у листопаді. Цифри підвищення різні – від ста до понад двох тисяч гривень. Влаштовує це не всіх.

Підвищення не може бути для всіх однакове, пояснюють фахівці, адже якщо людина працювала легально, отримувала високу зарплату і, відповідно, сплачувала великі страхові внески, то й доплату вона одержить значну.

Юрій Юрченк, начальник головного управління Пенсійного фонду в області: «Перерахунки проведені 301,7 тисячі осіб, що становить 92,5% від загальної кількості пенсіонерів області, без врахування пенсіонерів силових структур. Додаткові виплати по області складають 132 мільйони гривень, середній розмір підвищення на одну особу становить 438 гривень».

Після перерахунків середній розмір пенсії складає дві тисячі сто сімдесят гривень. На сьогодні пенсія залежить від трьох показників: зарплати, страхового стажу та показників середньої зарплати по Україні. Середня зарплата зростає з кожним роком, а пенсії – ні. Осучаснення покликане зменшити розрив у розмірах виплат. Востаннє воно здійснювалося у 2012 році.

Юрій Юрченк, начальник головного управління Пенсійного фонду в області: «Тоді використовували показник середньої зарплати за 2007 рік – 1197 грн. З 1 жовтня 2017 проведено перерахунок із використанням показника середньої зарплати на рівні 3764 гривні 40 копійок».

У повному розмірі, без вирахування 15%, отримуватимуть виплату пенсіонери, що працюють. Для осіб, які не набули повного страхового стажу, мінімальний гарантований розмір пенсії підвищується до 1373 гривень (до цього було 949). Зросли розміри виплат, які базуються на величині прожиткового мінімуму. Гроші для забезпечення перерахованих пенсій надходять вчасно, запевнив Юрій Юрченко.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 715 | Теги: Чернігівщина, пенсіонери, пенсії | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar