реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 18 » На Чернігівщині поліція затримала вантажівку новорічних сосон. Фотофакт
23:22
На Чернігівщині поліція затримала вантажівку новорічних сосон. Фотофакт
На Чернігівщині поліція затримала вантажівку новорічних сосон. Фотофакт В ході проведення відпрацювання у сфері охорони, захисту, використання та відтворення лісів на території Чернігівській області мобільні групи поліції постійно виявляють порушення у цій галузі.

Так, під час контролю за рухом транспорту, що перевозить ліс та лісопродукцію, поліцейські Новгород-Сіверського відділу поліції зупинили на 167 кілометрі автодороги «Чернігів—Новгород-Сіверський—Грем’яч» вантажний автомобіль "Iveco" під керуванням жителя Полтавської області, який перевозив згідно накладної 500 новорічних сосонок.

Перевіривши документи, у правоохоронців виникли сумніви щодо їх належного оформлення. На місце події була направлена слідчо-оперативна група. Водій не зміг пояснити поліції ні де він завантажував ці сосни, ні в якому місці вони вирубувалися. Крім того, в автомобілі виявилося не 500 дерев, як у накладній, а 858.

Автомобіль і вантаж затримані, інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

На Коропщині в ході проведення заходів з протидії незаконній порубці лісових насаджень поліція зупинила вантажівку «Man». Водій з Сумської області перевозив без відповідних документів 200 сосонок. Слідчо-оперативна група встановила, що дерева йому продав фермер, який взяв в оренду поле, яке майже двадцять років не обробляється. За цей час поле практично повністю заросло самосійними соснами.

Навесні підприємець збирався засіяти його зерновими, тож вирішив і посівну площу розчистити, і грошенят заробити. Але про належне оформлення документів він не подбав, от і створив проблеми собі та бізнес-партнерові.

Оперативно профілактичні заходи тривають, вони будуть посилені із залученням значної кількості особового складу поліції ближче до Новорічних свят, коли активізуються браконьєри.

Сектор комунікації Головного управління
Національної поліції в Чернігівській області




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 902 | Теги: Чернігівщина, ялинка, Кримінал | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar