реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 6 » Президент привітав військових із Днем Збройних Сил
13:53
Президент привітав військових із Днем Збройних Сил
Президент привітав військових із Днем Збройних Сил Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистому зібранні з нагоди Дня Збройних Сил України. Глава держави привітав воїнів та наголосив, що у цей день відзначається особливий внесок нашої новітньої армії в справу захисту Батьківщини.

За словами Президента, започатковане минулого року нове свято – День захисника України, яке відзначається 14 жовтня, на наших очах стає всенародним. Одразу ж це свято вся Україна сприйняла, як своє, адже війна, нав'язана російським агресором, стала для нас справжньою вітчизняною війною за справедливість, за рідну землю, за незалежність, стала справою всіх і кожного, від малого до великого.

«Щоб вижити, виштовхати з більшої частини Донбасу російських загарбників, Україна заплатила дуже високу ціну – життя найкращих своїх синів і доньок», – за цими словами Президента всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

Петро Порошенко наголосив: «Україна пишається своїм Військом і довіряє йому настільки, наскільки вона довіряє Церкві. Немає більш шанованого органу державної влади, ніж Збройні Сили. Такий невипадковий збіг хіба не означає, що сам Господь допоміг нам в найскладніші часи відродити наші Збройні Сили».

«Прийміть мої найщиріші привітання і від мене, як Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, і, головне, від вдячного Українського народу», – заявив Петро Порошенко.

Президент наголосив: «Офіцер і солдат – це найголовніші і найповажніші люди в Україні. Ви найкраще і найцінніше, що у нас є. Ви – перші і поки що єдині, хто кров’ю і потом, життям і здоров’ям, відвагою і патріотизмом, безсрібництвом і самопожертвою – заслужили загальновизнане право називатися справжньою українською елітою».

Глава держави з нагоди свята вручив державні нагороди військовим, які виявили особисту мужність та героїзм, захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність нашої країни. Трьох військових відзначено найвищою нагородою країни – званням Герой України з врученням ордена «Золота Зірка». Посмертно відзначено санінструктора 80-ї окремої аеромобільної бригади Ігоря Зінича, нагороду отримала його мати Віра Іванівна.

Також Зірку Героя отримали легендарні танкісти командир танкового взводу 92-ї окремої механізованої бригади лейтенант Василь Божок та командир танкового батальйону 1-ї окремої танкової бригади оперативного командування «Північ» майор Євген Межевікін.

Медаль «Захиснику Вітчизни» отримав технік команди спеціальних операцій 801-го окремого загону боротьби з підводно-диверсійними силами та засобами Військово-Морських Сил Збройних Сил України, старший сержант Олег Роженюк, який восени минулого року брав участь у боях за Донецьких аеропорт, а у січні 2015 року неодноразово проявив себе у бойових діях під Дебальцевим.
Всього нагороджено 15 військових.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1008 | Теги: свято, Петро Порошенко, Збройні сили України | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar