реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 14 » Про результати декомунізації у Менському районі
19:43
Про результати декомунізації у Менському районі
Про результати декомунізації у Менському районі 11 грудня перший заступник голови райдержадміністрації Валерій Щукін провів засідання комісії по найменуванню (перейменуванню) вулиць, провулків, площ, парків та інших споруд, розташованих на території Менського району, а попросту комісії по «декомунізації».

Перш ніж перейменувати вулицю, голови територіальних громад та комісія працювали над відбором вулиць та провулків, що вимагали перейменування, підбирали нові імена, обговорювали з громадськістю, а потім виносили ці питання на сесії та приймали рішення.

Як було повідомлено членами комісії, під закон про декомунізацію підпало в районі 225 вулиць та провулків (перейменовано – 219). Була потреба в перейменуванні восьми населених пунктів. Їх всі перейменовано: Пам'ять Леніна на Загорівку, Червоний Маяк на Овчарівку, Ленінівку на Сахнівку, Червоні Гори на Святі Гори, Червоні Луки на Луки, Чапаєвку на Садове, Червоні Партизани на Нові Броди, Жовтневе на Покровське.

Не було проведено роботи по виконанню Закону України про декомунізацію по селах Бірківка та Миколаївка.

На засіданні члени комісії вносили останні штрихи та висловлювали свою точку зору щодо перейменування міського дошкільного закладу ім.. Щорса, Червоної Площі в місті Мена, перейменування вулиць на честь загиблих в зоні АТО тощо.

Присутні також шукали юридично правильні шляхи вирішення щодо порядку надання інформації по перейменованих населених пунктах в районі на розгляд та затвердження нових назв Верховною Радою України.

Підсумовуючи засідання Валерій Миколайович наголосив на тому, що сільські голови Бірківки та Миколаївки, згідно дії Закону, найближчим часом з урахуванням думки громадськості мають здійснити заходи по перейменуванню вулиць, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, у своїх територіальних громадах.

За матеріалами сектору інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю апарату Менської РДА




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1031 | Теги: Менський район, перейменування, декомунізація | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar