реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 19 » Прокуратура застерігає чернігівців бути пильними – набирає обертів інтернет-шахрайство
15:13
Прокуратура застерігає чернігівців бути пильними – набирає обертів інтернет-шахрайство
Прокуратура застерігає чернігівців бути пильними – набирає обертів інтернет-шахрайство На сьогодні стали поширеними факти незаконного заволодіння грошовими коштами під приводом купівлі-продажу товарів через Інтернет-сайти. Здебільшого потерпілі домовляються придбати товар та перераховують частину або всю суму коштів продавцю. В подальшому продавець на зв'язок вже не виходить та товар не надсилає покупцю.

Лише в поточному році за фактом шахрайства правоохоронними органами області зареєстровано 1111 кримінальних проваджень. Переважна більшість із них вчиняється із використанням мережі Інтернет.

Зокрема, Головним управлінням Національної поліції в області 15.12.2015 зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України. Підставою реєстрації стало повідомлення про пропозицію продажу виробів з хутра, розміщену на сайті Оlx.ua, за підозріло дешевими цінами. Триває досудове розслідування, встановлюються всі обставини справи.

Прокуратурою 03.11.2015 направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 190 КК України стосовно двох громадян, які в мережі Інтернент на сайті Оlx.ua розмістили неправдиві оголошення про продаж золотих виробів. Не маючи наміру їх реалізовувати, зловживаючи довірою, зловмисники заволоділи майже 22 тис грн, які потерпілою перераховані на банківську картку шахраїв.

Державним обвинувачем в суді доведено вину жителя м. Чернігова, який розмістив інформацію на сайті оголошень Slando.ua про продаж трактора МТЗ вартістю 360 тис грн, якого насправді не мав. Бажаючи викликати довіру потерпілого, надіслав на його електронну адресу копії своїх документів (паспорта, свідоцтво про реєстрацію фізичної особи підприємця, індивідуального податкового номера), а також номер банківської картки. У подальшому перераховані потерпілим нібито для розмитнення трактора 20 тис грн використані шахраєм на власний розсуд.

Зловмисника засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.
У суді перебуває ще ряд кримінальних проваджень за аналогічними фактами.
На даному напрямі й надалі триває робота правоохоронців Чернігівщини.

Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів, зв’язків з
громадскістюта засобами масової інформації прокуратури області




Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1018 | Теги: Чернігівщина, прокуратура, інтернет-шахраї | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar