реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 30 » Що почім до свята?
20:42
Що почім до свята?
Що почім до свята? Для дітей новорічні дні запам’ятовуються канікулами, ялинкою та подарунками, а для справжніх господинь це період біганини у пошуках смаколиків для святкової вечері. Наскільки зросла ціна на продукти для страв, без яких неможливий традиційний новорічний стіл, дізнавались наші журналісти.

Без чого ви не уявляєте святковий новорічний стіл? Більшість скаже: без олів`є, мандаринів і шампанського. Це стандартний перелік того, що обов’язково має бути на вашому столі. Та, на жаль, так само стандартно для наших часів значними будуть кошти, витрачені на ці продукти. На базарі ціни на овочі та фрукти у порівнянні з минулим роком зросли ледь не вполовину.

Мандарини нині коштують від 28 до 35 гривень. І це відносно недорого у порівнянні з екзотичними фруктами на зразок ананасу, який обійдеться вам у 100-120 гривень. На овочі для олів’є цьогоріч теж готуйтесь викласти трохи більше звичного: картопля коштує 4-5 гривень за кілограм, морква – від 8 до 15 гривень. Консервовані огірки теж зросли в ціні – 30 гривень за кілограм. У той час як свіжі коштують 70. Єдине, що, здається, не зросло в ціні цього року – зелень. Пучок петрушки і кропу коштують по 5 гривень, цибулі – 10.

А тепер, зібравши все до купи, додайте сюди ж вартість майонезу, ковбаси і зеленого горошку – і вийде вам не салат, знайомий з дитинства, а справжній делікатес. Бо по витрачених на продукти гроші по-іншому назвати цю страву не можна.

Гіркоти витрат вам допоможе позбутися хіба що шампанське – в середньому по 50 кревних за пляшку.

Джерело: Сіверцентр





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 852 | Теги: мандарини, Новорічні свята | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar