реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 27 » Схитрувати, просимулювати, викрутитися, змовчати чиновникам цього разу не вдасться», — переконаний В. Чепурний
13:46
Схитрувати, просимулювати, викрутитися, змовчати чиновникам цього разу не вдасться», — переконаний В. Чепурний
Схитрувати, просимулювати, викрутитися, змовчати чиновникам цього разу не вдасться», — переконаний В. Чепурний Острів Надії – таку назву хочуть дати одному із сіл Борзнянського району, яке разом з 63 іншими населеними пунктами підлягає перейменуванню в рамках процесу декомунізації в області.
Про це повідомили під час прес-брифінгу радник голови облдержадміністрації Василь Чепурний та представник Українського інституту національної памяті в області Сергій Бутко.

За словами В. Чепурного, у 54 населених пунктах проведено громадські слухання, щодо 25 пропозиції про перейменування передано до Верховної Ради. Ще у 8 погодилися змінити назву, але документів не підготували.

«Закон про декомунізацію гарний тим, що він чіткий у плані виконання: визначено строки, передбачено відповідальність. Тобто схитрувати, просимулювати, викрутитися, змовчати чиновникам цього разу не вдасться», — переконаний В. Чепурний.

Він також нагадав, що сільським та селищним головам, які намагаються саботувати виконання закону, загрожуватиме кримінальне переслідування і проблеми з прокуратурою.

«Перейменування населених пунктів, які підпадають під дію закону, відбудеться обов’язково, альтернативи немає», — висловив упевненість В. Чепурний.

Загалом в області налічується 592 міста, села та селища, у межах яких є «комунізовані» об’єкти топоніміки. Наразі у 271 з них прийнято рішення про перейменування 968 об’єктів. Триває демонтаж комуністичних «ідолів».

«У Щорсі крига скресла і нова міська рада вирішила знести найбільший пам’ятник Леніну з тих, що є в Україні. Так само вирішено прибрати 2 з 3 пам’ятників Миколі Щорсу та перейменувати низку вулиць. Одну з них – на Банкову, як у Києві (це її історична назва)», — поінформував В. Чепурний.

До 21 лютого парламент має затвердити нові назви. Проте, як констатував С. Бутко, у 26 населених пунктах області роботу з перейменування не проведено. Пасуть задніх 7 районів: Борзнянський, Ічнянський, Коропський, Ніжинський, Носівський, Талалаївський та Чернігівський.

«Дуже цікаво з містом Щорсом. Уже вся Україна знає, що його треба перейменовувати на місто Сновськ. Приїздять наші колеги з Парижа і запитують: чи змінили вже назву. Цей процес перебуває на міжнародному контролі», — зауважив С. Бутко.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 855 | Теги: Василь Чепурний, Чернігівщина, декомунізація | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar