реклама партнерів:
Головна » 2017 » Вересень » 15 » Там, де народжуються смаколики, працюють колишні безробітні
19:51
Там, де народжуються смаколики, працюють колишні безробітні
Там, де народжуються смаколики, працюють колишні безробітні Нещодавно на полицях продуктових магазинів Ніжина з’явилися нові смаколики – запашне печиво за досить помірними цінами. За словами продавців, прийшлося воно до смаку і малечі, і дорослим. А виготовляє його ніжинський виробник – ФОП Цюрток Володимир Миколайович.
Закінчивши Галицьку середню школу, Володимир поїхав у Чернігів, аби вчитися далі. Вибір пав на Чернігівський кооперативний технікум – там і здобув спеціальність технолога харчової промисловості. Навчання давалося легко, тому й вирішив потроху підробляти – у місті життя дороге. Хотілося швидше стати фінансово незалежним – батькам у селі нелегко, бо вже були похилого віку (пенсіонерами). Робота знайшлася по спеціальності – на приватній пекарні.
Після Чернігова була Полтава – кооперативний університет. Уже кваліфікованим спеціалістом Володимир поїхав до Києва, аби знайти роботу й достойний заробіток. Було всього: і тимчасова робота на пекарнях, і безробіття. Життєвий шлях привів юнака до пекарні в одну з мереж супермаркетів у Києві, де він пропрацював тривалий час на різних посадах від тістороба до завідуючого виробництвом. Це додало досвіду в технології пекарського ремесла. Мимоволі з’явилося бажання відкрити свою справу. Знайшовся й однодумець, як виявилося згодом, ще й земляк-ніжинець, - Денис Мельник, який на той час закінчив національний університет харчових технологій і теж пробував київських заробітків.
За короткий час був готовий бізнес-план. Спільний інтерес переріс у справжню чоловічу дружбу, міцну, без лицемірства та надійне партнерство. В 2016 році чоловіки знайшли приміщення, встановили обладнання, до речі, хоч і не зовсім нове, але сучасне, компактне, завезене з Європи. Організаційна робота по відкриттю пекарні поєднувалася із підбором працівників, пошуком якісної сировини.
«Продукція розрахована переважно на малечу, тому якість має вирішальне значення, - говорить Володимир Цюрток. - Якщо питання сировини було вирішено досить швидко, то підбір працівників став чи не найбільшою проблемою у відкритті справи. Виявилося, що в Ніжині хороший технолог, тістороб, електромонтер «на вагу золота». Та й глазурувальники, пакувальники, пекарі, формувальники не відразу знайшлися. Переважно доводилося самим засукувати рукава й ставати до роботи: закладати сировину, місити тісто, вантажити продукцію».
Суттєвою в підборі кадрів стала допомога Ніжинського міськрайонного центру зайнятості. Його фахівці не тільки допомогли знайти потрібних працівників, а й запропонували фінансову підтримку служби зайнятості – компенсацію роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування на нове робоче місце безробітного.
На початок 2017 року вийшла в продаж перша партія продукції ФОП Цюрток. Наразі в пекарні працює 25 людей. Виробляється 16 видів продукції. Щомісяця близько 10 тон смачної випічки відправляється на полиці магазинів, і вже не тільки ніжинських. У планах молодих підприємців збільшення асортименту продукції, розширення території збуту та зростання штату. Враховуючи їх цілеспрямованість, наполегливість та працездатність, сумніву в досягненні поставлених цілей не виникає.

Ірина Котлярова



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 875 | Теги: служба зайнятостi, смаколики, безробітні | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar