реклама партнерів:
Головна » 2017 » Жовтень » 31 » У Греції написали образ вмч. Димитрія Солунського для храму на Чернігівщині
21:18
У Греції написали образ вмч. Димитрія Солунського для храму на Чернігівщині
У Греції написали образ вмч. Димитрія Солунського для храму на Чернігівщині Митрополит Анфім Солунський (Елладська Православна Церква) подарував українській православній громаді в селі Кіпті Козелецького району на Чернігівщині ікону святого великомученика Димитрія Солунського.
Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, до 5 листопада святий образ буде доступний для поклоніння у столичному храмі Святого Пророка Божого Іллі на Подолі.

Образ святого з благословення митрополита Анфіма був спеціально написаний грецьким іконописцем для храму, який будується на місці зруйнованої у повоєнні роки дерев’яної церкви в ім’я великомученика Димитрія.

22 жовтня в грецькому місті Салоніки, у рамках святкувань дня пам’яті св. вмч. Димитрія, відбулася Божественна літургія, хресний хід і урочиста церемонія передачі грецьким Митрополитом представникам Української Православної Церкви ікони святого.

З благословення митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського Амвросія участь у торжествах взяли настоятель храму протоієрей Владислав Добридень, а також колишній Посол України в Греції ‎(2010-2017 рр.) В.Шкуров.







Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 777 | Теги: Греція, ікона, Димитрій Солунський, Кіпті | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar