реклама партнерів:
Головна » 2017 » Вересень » 8 » У приватну власність передали землю на території пам’ятки археології, вартістю 20 млн грн
10:10
У приватну власність передали землю на території пам’ятки археології, вартістю 20 млн грн
У приватну власність передали землю на території пам’ятки археології, вартістю 20 млн грн Одним із пріоритетних завдань органів прокуратури Чернігівської області є відновлення інтересів держави з охорони, збереження та відновлення культурних цінностей, у тому числі земель історико-культурного призначення.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Так, у межах реалізації представницьких повноважень прокуратурою області встановлено порушення вимог законодавства при використанні земель цієї категорії, розташованих на території Євминської сільської ради Козелецького району.

Встановлено, що рішенням органу місцевого самоврядування у приватну власність фізичній особі передано землю площею 0,22 га, що знаходиться у межах території пам’ятки археології місцевого значення – поселення «Село», вартістю 20 млн грн та відноситься до особливо цінних земель, що згідно із Земельним кодексом України не можуть перебувати у приватній власності.

Реагуючи на виявлене порушення, та з метою збереження культурної спадщини прокурор звернувся до суду з вимогою визнати недійсними рішення органу місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у приватну власність, державного акту про право власності та повернення земельної ділянки у розпорядження держави.

Козелецький районний суд, надавши оцінку наявним у справі доказам, визнав позовні вимоги обґрунтованими та 04.09.2017 ухвалив рішення про задоволення позовних вимог прокурора у повному обсязі.

Відтак на вимогу прокуратури земельна ділянка історико-культурного призначення вартістю понад 20 млн грн підлягає поверненню в державну власність.



Категорія: Кримінал | Переглядів: 864 | Теги: Кримінал, прокуратура, археологія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar