реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 18 » Валерій Куліч прозвітував перед новообраними депутатами обласної ради
20:26
Валерій Куліч прозвітував перед новообраними депутатами обласної ради
Валерій Куліч прозвітував перед новообраними депутатами обласної ради Сьогодні, 18 грудня, відповідно до розпорядження голови обласної ради Ігоря Вдовенка, розпочала роботу друга сесія обласної ради сьомого скликання. Першим питанням, яке, згідно з порядком денним, розглянули депутати, став звіт голови обласної державної адміністрації. «Завчасно перепрошую за, можливо, надмірну деталізацію, але цей звіт дасть змогу всім у повнішій мірі зрозуміти реальний стан справ в області, тому, вважаю, вартий уваги», – розпочав Валерій Куліч.

Звіт перед депутатами і представниками ЗМІ відбувся у формі доповіді. Її тези, як того вимагає регламент, були завчасно оприлюднені на офіційному сайті Чернігівської ОДА а в друкованому вигляді – у газеті «Деснянська правда». Проте, крім сухих цифр і аналітики, Валерій Куліч окремо акцентував увагу на деяких питаннях.

Зокрема, голова облдержадміністрації зазначив: «Наступного року Державна фінансова інспекція планує перевести 11 підприємств області до «Офісу великих платників податків (прямі відрахування у держбюджет). За нашими підрахунками, такі дії призведуть до втрати близько 146 мільйонів гривень надходжень до обласного бюджету. Це неприпустимо. Тому закликаю всіх депутатів до того, щоб це стало нашою спільною позицією і одним із пріоритетів у роботі: ті підприємства, які працюють на території області, мають платити податки на території області. Ми (Чернігівщина) не бідні, у нас достатньо підприємств для того, щоб сформувати нормальний бюджет області, якщо податки залишатимуться на місцях», – переконаний Валерій Куліч.

Другий акцент – перехід до проведення відритих закупівель. «Нині ми активно переходимо до використання системи електронних державних закупівель ProZorro. Система проста і дієва, але ми зіштовхнулися з тією проблемою, що установи, які до неї підключені, у деяких випадках не можуть здійснити закупівлю через банальний брак пропозицій: підприємства-надавачі послуг долучаються до неї не активно. Тому, шановні депутати, прошу в кожного з вас провести на своїх округах інформаційну роботу і залучити до електронних закупівель якомога більше підприємств – це стимулюватиме ринок надання послуг і зекономить кошти платників податків», – наголосив голова ОДА.

Також у своїй промові Валерій Куліч закликав управлінців районів і громад області до напрацювання проектної документації в напрямку розвитку інфраструктури: «Держава виділяє гроші. Цьогоріч в область залучено близько 130 мільйонів гривень. Проте великою проблемою є освоєння цих коштів, адже зовсім не багато проблемних об’єктів мають проекти реконструкції, а якість існуючих часто незадовільна. Тому звертаю увагу керівників громад: якщо хочете залучати кошти на розвиток – готуйте якісні проекти, тоді й фінансування на них знайдеться».

Останнє, на що голова ОДА окремо звернув увагу – оптимізація структури освітніх закладів. «На прикладі Авдіївської ЗОШ Сосницького району, де мені нещодавно вдалося побувати. Чудова велика оснащена школа, в якій відремонтоване приміщення, хороший колектив. На сьогоднішній день там навчається близько 130 учнів. А у перший клас пішло цього року… семеро діток – ось реальна перспектива школи у такому вигляді. При цьому 14 шкіл району мають учнівський контингент у складі 20 – 30 школярів, і за такої чисельності неможливо забезпечити нормальну якість освіти.

І от з одного боку маємо велику забезпечену, але напівпорожню школу, а з іншого – 14 недоукомплектованих. Це – і нераціональне використання коштів, і питання майбутнього цих дітей, які у недоукомплектованій школі не зможуть отримати конкурентоздатну освіту.

Тому звертаюся до депутатів: хоча закриття шкіл – це непопулярне рішення, але це – наш єдиний шлях. Ми маємо наступного року забезпечити потребу в транспорті, полагодити дороги на маршрутах і організовувати підвіз дітей у великі якісні освітні заклади. Особливо з огляду на децентралізацію та об’єднання громад – це має бути нашим пріоритетом».

Після завершення доповіді та відповідей на запитання, депутати обласної ради прийняли протокольне рішення взяти звіт голови ОДА до відома.

Джерело: прес-служба облдержадміністрації



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 876 | Теги: звіт, Чернігівська облрада, Валерій Куліч | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar