реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 22 » Забудова біля Єлецького монастиря: суд відмовив у задоволенні позову «Чернігівбудінвест» і Сороновичу
22:11
Забудова біля Єлецького монастиря: суд відмовив у задоволенні позову «Чернігівбудінвест» і Сороновичу
Забудова біля Єлецького монастиря: суд відмовив у задоволенні позову «Чернігівбудінвест» і Сороновичу 22 грудня Чернігівський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову «Чернігівбудінвест» і Сороновичу.
Як повідомлялося, архітектурно-будівельна інспекція зупинила скандальне будівництво біля Єлецького монастиря. Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області скасувало реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт щодо будівництва п’ятиповерхових житлових будинків у м. Чернігові по вул. Князя Чорного, 4а (І-ІІІ черга) за подання недостовірних даних у дозвільному документі...
Під час проведення перевірок Інспекція виявила, що замовник будівництва – КП «Чернігівбудінвест» – вказав недостовірні дані у декларації про початок будробіт. Зокрема, вказана в декларації проектна документація розроблена не в повному обсязі (робочий проект на ІІ та ІІІ черги не розроблений). Також встановлено, що земельна ділянка, на якій знаходиться об’єкт будівництва, відноситься до території пам’ятки археології місцевого значення поселення передгороддя (X-XVIII ст.) стародавнього Чернігова, а І черга робочого проекту не погоджена з Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації.
Це дало підстави ДАБІ зупинити будівельні роботи, скасувати реєстрацію декларації про початок будробіт, порушника оштрафовано на 124 тис. грн.

Комунальне підприємство «Чернігівбудінвест» звернулось до суду з адміністративним позовом. Забудовники намагалися оскаржити постанову ДАБІ про зупинення робіт біля Єлецького монастиря. На стороні інспекції була також прокуратура і представники громади міста. У підсумку – забудовників зупинено!

Як раніше повідомлялося, шанувальники старовини міста Чернігова пропонували включити до «Реєстру Герострата» директора КП «Чернігівбудінвест» Віталія Собіченка (замовник будівництва) та керівника будівельної фірми «Геліодор» Лева Сороновича (інвестор). Адже, ці керівники будівельних компаній руйнують історичне та архітектурне середовище Чернігова біля Єлецького монастиря, унікального архітектурного комплексу споруд національного значення, ХІІ–ХVІІІ ст.

Довідка
Зазначена земельна ділянка розташована в охоронній зоні Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» (Генеральний план розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» у м. Чернігові затверджено рішенням 39 сесії 5 скликання Чернігівської міської ради 23.06.2009 р.), на території пам’ятки археології поселення передгороддя (X-XVIII ст. н. е., № 1-е) стародавнього м. Чернігова (взято на облік розпорядженням Чернігівської облдержадміністрації від 28.12.1998 р. № 856) та в охоронній археологічній зоні № 2 м. Чернігова (затверджено рішенням 17 сесії 5 скликання Чернігівської міськради від 31.05.2007 р.). У безпосередній близькості від об’єкту знаходиться територія Єлецького монастиря з комплексом пам’яток архітектури національного значення XII-XVII ст. (охор. № 250043-Н) та пам’ятка археології національного значення курган «Чорна могила» Х ст., що внесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як об’єкти національного культурного надбання українського народу.

Сергій Черняков, «Чернігів стародавній».
Фото із судового засідання Олександра Антипця.








Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1013 | Теги: забудова, Єлецький монастир, Чернігів | Рейтинг: 5.0/2
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar