реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 17 » Засідання Громадської ради при Чернігівській ОДА не відбулося. Не було кворуму
21:21
Засідання Громадської ради при Чернігівській ОДА не відбулося. Не було кворуму
Засідання Громадської ради при Чернігівській ОДА не відбулося. Не було кворуму Тому вже на початку зборів виникла довга і гаряча дискусія щодо легітимності заходу та прийнятих на ньому рішень. Лунали, навіть, пропозиції розпустити Громадську раду через її непрацездатність. Та перемогла, зрештою, думка, що ті, хто хоче працювати у Громадській раді, приходять на її засідання, і вони не повинні страждати через чиюсь пасивність та байдужість. Тож, оскільки кворуму для проведення засідання Громадської ради не було, відбулися збори, які й розглянули питання порядку денного.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Хомик представила присутнім проект Програми соціального та економічного розвитку області на наступний рік. Після тривалого обговорення було вирішено рекомендувати Департаменту економіки доопрацювати зазначену Програму з урахуванням пропозицій громадськості та переглянути доцільність фінансування деяких обласних галузевих програм.

Про підсумки зустрічі за «круглим столом» на тему «Незаконні забудови в історичній частині м. Чернігова» та заходи робочої групи з моніторингу діяльності та підготовки пропозицій щодо подальшого функціонування комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради поінформувала голова комітету Громадської ради з питань охорони та використання культурної спадщини Тамара Петрова. Усіх зацікавлених осіб вона запросила на чергове засідання робочої групи, де планується розглянути питання встановлення меж РЛП та подальшої співпраці з розробниками проекту.

— Вже третій рік обговорюється тема ускладненого доступу підприємців до електроенергії. І ніхто — ані громадськість, ані обласна влада не в змозі вплинути на монополіста, — обурювався представник Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» Сергій Самоненко. Він докладно зупинився на проблемах підключення до мережі, оплати та споживання електроенергії, а також озвучив пропозицію «Сіверщини», адресовану голові облдержадміністрації Валерію Кулічу, звернутися «до Президента України, як суб’єкта законодавчої ініціативи, для термінового внесення відповідних змін до законодавства».

Учасники зборів Громадської ради схвалили ще одне звернення — до Президента України стосовно запровадження мораторію на скасування спрощеної системи оподаткування. На думку представників малих та середніх підприємств Чернігівщини, відміна цієї системи не лише негативно позначиться на їх бізнесі, а й суттєво зменшить надходження до місцевих бюджетів.

На завершення учасники зборів погодились з пропозицією доручити відповідній комісії Громадської ради вивчити відвідуваність засідань ради її членами та ініціювати виключення тих, хто ігнорує роботу в раді.

Участь у зборах Громадської ради при облдержадміністрації взяли заступник голови облдержадміністрації Сергій Биконя, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, народний депутат України Олег Купрієнко.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації




Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 923 | Теги: Громадська рада при ОДА, Чернігів, кворум | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar