реклама партнерів:
Головна » 2019 » Жовтень » 1 » Чому варто побувати біля будинку Смаглюків у Корюківці?
17:43
Чому варто побувати біля будинку Смаглюків у Корюківці?
Чому варто побувати біля будинку Смаглюків у Корюківці? У Корюківці живе багато талановитих людей, які вміють малювати, майструвати, писати вірші. А Сусіди.City вирішили знайти господарів, які вибудували особливо гарний будинок. Знайомтесь: Олексій і Людмила Смаглюки.

Якщо проїхати по вулиці Перемоги і повернути на Енергетичну — за мить ніби потрапляєте у мальовничу зону арабських Еміратів. Біля будинку № 14 зеленою свіжістю і прохолодою субтропіків дихають три пальми і кліпають яскравими оченятами десятки мальовничих квітів.

Поруч — невеличка алея вічнозелених декоративних кущуватих насаджень. Привертають увагу художньо оформлені залізні ворота і хвіртка, лава. Заходимо до двору. Перед житлом — садочок зліва і справа.

Хто автори краси неповторної?
У цьому дивовижному будинку живе родина Смаглюків — Олексій і Людмила. Обоє працювали в управлінні праці та соціального захисту населення. І на пенсію звідти пішли. Проте чоловік ще кілька років устиг потрудитися фізичною особою — підприємцем.



Олексію, де б він не був, завжди якісь творчі задуми, плани приходили в голову. Давно мріяв по-особливому упорядкувати територію біля свого двору, будинку.

І ось уже кілька років творче подружжя реалізує свої задуми. І їх не помітити перехожому — означає бути байдужим до всього навколишнього. Більшість корюківчан чи гостей міста біля двору Смаглюків зупиняється як вкопані.

Нині вулиця, на якій проживає родина, називається Енергетична. А раніше це був провулок Колгоспної.

Сусідка Смаглюків, колишня вчителька четвертої міської школи Надія Коноваленко, вперше помітивши субтропічні, вічнозелені штучні дерева, так і сказала: «Олексію, треба, щоб про вас розповідали. Ви подаєте приклад, як можна оригінально упорядковувати наші вулиці, робити неповторною Корюківку».

Диво-ганок, квітникарство і лелеки
Цікавлюся у господаря, з чого ж вони з дружиною починали? Олексій замислюється і розповідає:

- Спочатку я художньо оформив ганок хати, поставив альтанку. А дружина — занурилася у квітникарство. Періодично підкидала цікаві дизайнерські ідеї. Альтанка зроблена моїми руками, а її та бетонний паркан потім фарбами розписала Людмила.

Штучні квіти з пластикових пляшок виготовив я. І таку красу не могли не помітити лелеки, — жартує чоловік. — Вони прилетіли до нашої альтанки і оселилися, бо я для них красиве гніздечко зробив.

Дійсно і влітку, і взимку, не лякаючись холоду та вітрів пронизливих, проживають тут красиві чорно-білі птахи. І хто не йде вулицею Енергетичною, помічає цих пернатих з гордо піднятими головами.

Привертають увагу парканчик та сам будинок. Опоряджував його хазяїн своїми руками, використовуючи сайдинг. Чоловік каже, що біля стін довелося «помучитися», бо працював непоспішаючи, вкладав душу.

З усіх боків садиба Смаглюків приваблює. Але є особливий пейзаж — пальми і гарні квітники.

Досвідчений майстер своєї справи поділився секретом. Якось поїхали з дружиною у Ніколаєв, що неподолік Сімферополя. Саме там і побачив вічнозелені пальми. Думав, що живі. Їх там було з десяток. Та коли придивився — зрозумів, що вони штучні. Вирішив і собі такі зробити.

Пальмовий рай
Щоб пальми були дуже яскраві, тривалий час довелося збирати пластикові пляшки. Їх треба було кілька тисяч. Одноколірних та кольорових.

Допомагали батькові донька, молодша медсестра Світлана, та син Руслан. Та справа посувалася повільно. Але ж Олексій — багатий дід, у нього четверо подовжувачів роду. І коли підключилися внуки Каріна, Анджеліна, Артур і Богдан — діло пішло швидше.

Приносили чистенькі, гарненькі пляшки. Тільки одних денців від дволітровок і півторачок на один стовбур пальми йшло до шестисот. А ще потрібні були зеленуваті пляшки на шість-сім гілок.



Для подальших робіт знадобилися електродриль, ножиці, деякі інші інструменти. Згодом, каже господар житла, прибудинкова територія вже радувала трьома пальмами.

Потім, використавши кілька шин, зробили оригінальні міні-квітники. І для цього теж знадобилися пластикові пляшки.

Прибудинкову територію «у живу красу одягнула» дружина Людмила. Вона висадила десятки жоржин, троянд, хризантем. А зсередини двору зі смаком професійного художника розмалювала паркани.

Ось такий він — дім Смаглюків!





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 649 | Теги: Смаглюки, Корюківка, будинок | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar