реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 13 » У Чернігові поліцейські допомагали школярам опановувати правові знання
15:04
У Чернігові поліцейські допомагали школярам опановувати правові знання
У Чернігові поліцейські допомагали школярам опановувати правові знання Представники превентивної поліції взяли участь в учнівському ток-шоу «Дитина — теж людина», проведеному в Чернігівській загальноосвітній школі № 19 з нагоди Всеукраїнського тижня права.

Щорічна Всеукраїнська просвітницька акція, спрямована на підвищення рівня правових знань у суспільстві, триває з 7 по 12 грудня. В її рамках в усіх загальноосвітніх навчальних закладах відбуваються різноманітні заходи з правового виховання школярів. Зокрема, педагоги та старшокласники Чернігівської ЗОШ № 19 обрали для свого заходу популярний формат ток-шоу. Участь у ньому, окрім «експертів» та «глядачів» з числа самих учнів, взяли й справжні фахівці у галузі правових знань — представник Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, старшокурсники Чернігівської академії Державної пенітенціарної служби, гості з органів юстиції та з благодійної громадської організації.

На підготовчому етапі школярі провели відео опитування молодших «колег», дізнаючись, чи орієнтуються учні середніх класів у переліку своїх прав, гарантованих законом. Результат виявився досить скромним: впевнене розуміння теми продемонструвала чверть опитаних, ще 50 відсотків — більш-менш орієнтуються хоча б в основних правах. Цей відеозапис був продемонстрований присутньому в залі учнівському та педагогічному загалу і став додатковим мотиватором докласти зусиль до поліпшення правових знань школярів.

Під час ток-шоу, де обидві сторони («експерти» й «глядачі») були представлені учнями 11 класу, пролунали питання та розлогі відповіді щодо основних міжнародних та вітчизняних документів, які закріплюють права дитини, а також про саме поняття і перелік прав дитини.

Гості з поліції та юридичної академії наблизили розмову до практичної площини, запропонувавши старшокласникам спільно визначити розвиток типових ситуацій, які призводять до порушень прав дитини. Використовуючи картки з профілактичної гри «Фото-фішка», правоохоронці ініціювали жваве обговорення зображених на фото ситуацій. Співрозмовники спробували спрогнозувати можливі порушення прав дитини, після чого обговорили, як слід змінити свою поведінку героям фотознімків, щоб не наражати себе на небезпеку.

На завершення заходу його учасники закріпили здобуті правові знання, застосувавши їх в ході командної гри.

За інформацією сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 840 | Теги: поліцейські, школярі, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar