реклама партнерів:
Головна » 2019 » Квітень » 15 » У Чернігові розпочато прийом проектів бюджету участі
16:22
У Чернігові розпочато прийом проектів бюджету участі
У Чернігові розпочато прийом проектів бюджету участі Сьогодні, 15 квітня, стартує прийом проектів, які будуть змагатися за реалізацію в 2020 році в рамках бюджету участі (громадського бюджету). Проекти можна подавати до 31 травня включно, інформує прес-служба міськради.

Як відомо, Чернігів у 2015 році запровадив бюджет участі першим серед українських міст. А зараз вже важко знайти не те що велике – навіть районне місто, яке би не перейняло цей успішний досвід. Наше ж місто цього року приймає проекти вже вп’яте.

У рамках бюджету участі чернігівці самі спочатку пропонують, а потім більшістю голосів визначають, що, де і як у місті потрібно зробити. До 31 травня кожен може подати проект (кошторисом від 0 до 1,5 млн грн). Ті з проектів, які зберуть найбільше голосів у результаті загальноміського голосування у вересні, наступного року будуть виконані коштом міського бюджету. Положенням про бюджет участі визначено, що на їх реалізацію йде 1% планових надходжень бюджету поточного року. Цього року це майже 20 мільйонів гривень.

Щоби подати проект, потрібно заповнити електронну заявку онлайн-системі "Громадський проект" https://chernihiv.pb.org.ua/.

Після успішної реєстрації та внесення необхідної інформації про проект, його друкований варіант, згідно з додатком 1 до Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у місті Чернігові (http://www.chernigiv-rada.gov.ua/budget/docs/15875), обов’язково подається до відділу звернень громадян міської ради за адресою: вул. Шевченка, 9.

Прийом проектів триватиме до 31 травня поточного року включно, з понеділка по п’ятницю, з 8.00 до 17.00. Перерва з 13.00 до 14.00.

Телефон для додаткових консультацій (0462) 677-064

Більше відомостей про міську програму громадського бюджету Чернігова та її виконання – у спеціальному розділі на веб-порталі Чернігівської міської ради.



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1184 | Теги: бюджет участі, Чернігів, громадськість | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar