реклама партнерів:
Головна » 2019 » Квітень » 29 » У Корюківці відбулися великодні виставки
13:05
У Корюківці відбулися великодні виставки
У Корюківці відбулися великодні виставки Напередодні великодніх свят у Корюківці можна було не лише помилуватися творчими роботами корюківчан, а й посмакувати запашними домашніми пасочками. До виставок долучилися і діти, і дорослі.

У Корюківському історичному музеї виставку до Великодня презентували у четвер, 25 квітня.

Директор історичного музею Людмила Бабич розповіла про великодні традиції і звичаї різних народів. Приміром, про те, що французи завжди обіймаються і цілуються, зачувши великодні дзвони. Італійці печуть солоний пиріг з яйцями і шпинатом, сирні паски. Американські діти разом з президентом традиційно качають крашанки на галявині біля Білого дому. А мексиканці взагалі святкують 14 днів поспіль, вдаючись ледь не до карнавальних веселощів!

І словом, і солодощами привітав присутніх пастор церкви євангельських християн-баптистів «Новий шлях» Ігор Григор’єв.

Бажаючі фотографувалися у святковій фотозоні, створеній працівниками музею, і переглядали роботи, представлені на виставці.

Корюківчанка Олександра Попель надала для виставки картини, роботи з декупажу, декоративні яйця. А Оксана Матвієнко розписала велике страусине яйце! Майстрині з дитсадка «Дельфін» виготовили вишукане яйце з курчатами усередині. Лялькарка Марина Шикалова втілила власні великодні ідеї у своїх витончених роботах. Прикрасили виставку різьблені роботи з дерева Леоніда Ковальчука та його вихованців, колажі учнів образотворчого відділу школи мистецтв, вишивка Людмили Лапітан. А керівник гуртка «Флористика та живопис» Центру дитячої і юнацької творчості, молода мама Анастасія Кошель протягом вихідних спеціально для виставки створила декілька картин.

У п’ятницю, 26 квітня, біля міського Будинку культури вирувала виставка-продаж.

Свої творчі доробки представили заклади освіти і культури міста: школи, школа мистецтв, бібліотека, дитсадки, ЦДЮТ, ін. За досить символічними цінами до свята тут можна було придбати великодні сувеніри ручної роботи — з паперу, тканини, дерева, і домашні смаколики — жайворонки з тіста, кекси, пряники, пасочки.

Джерело: Сусіди



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 580 | Теги: виставка, Корюківка, великдень | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar