реклама партнерів:
Головна » 2019 » Жовтень » 5 » «Верховний суд» самопроголошеної ДНР засудив військового із Чернігівщини на 30 років позбавлення волі
09:35
«Верховний суд» самопроголошеної ДНР засудив військового із Чернігівщини на 30 років позбавлення волі
«Верховний суд» самопроголошеної ДНР засудив військового із Чернігівщини на 30 років позбавлення волі 30 років позбавлення волі 21- річному Володимиру Воскобойнику, родом з села Солонівка Городнянського району винесло утворення, яке самопроголошена «днр» називає «верховним судом». Бійця 30-ї окремої механізованої бригади засудили, цитуємо, за «насильницьке захоплення влади", «незаконний перетин кордону днр» і «незаконне зберігання зброї». Наталія, сестра військовополоненого, про рішення суду дізналася з соцмереж. Дар’я Янушкевич далі.

«Коли я дізналася, що йому дали 30 років я була у шоці» - розповідає сестра полоненого Наталія Воскобойник.

Так коментує вирок для 21-річного полоненого Володимира Воскобойника його рідна сестра Наталія.

«Те що він там навчав когось, влаштовував диверсійні теракти, захоплював владу їх і ще й купівля зброї. Я навіть не знаю як пояснити. Йому на той час взагалі було 19 років. Він був звичайний солдат, який пішов по контракту служити добровільно».

За словами Наталії Воскобойник суд відбувся у серпні місяці. До вчорашнього вечора родина не знала, який вирок винесло утворення, яке в самоназваній днр називають верховним судом. З 24 травня 2018 року, як Володимир зник, сестра з ним не спілкувалася. 6 разів намагалася передати йому листи. Не вдалося.

«Взагалі переписка і дзвінки заборонені. Тому за цей час з травня минулого року скільки він там знаходиться жодних контактів не було. Єдине коли пройшло 3 тижні як його затримали вже самі терористи дзвонили і давали йому поговорити з мамою. Це буквально хвилина була».

В армію Володимир Воскобойник пішов добровольцем. Служив у 30-й механізованій бригаді. У ніч з 23 на 24 травня 2018 року чоловік зник. За чотири дні стало відомо, що він потрапив у полон самопроголошеної «днр». За 4 дні 28 травня в соцмережах з’явилося відео з допитом солдата, яке поширили бойовики.

Михайло Жирохов, військовий експерт: «Так зване правосуддя «днр» воно говорить про те, що саме він брав участь в обстрілах житлових масивів міста Докучаєвськ. Будучи командиром або навідником БМП-1К. Могли виписати і 40, і 50 років, але це нічого не говорить про злочини які він вчинив. Він не вчинив жодних злочинів. Він просто був на службі у війську. Все. Це єдиний його злочин під час так званої «днр».

Сестра військовополоненого Наталія Воскобойник каже, сподівається брат повернеться додому після обміну полоненими. Чи є Володимир у списках на обмін, сестра не знає. Останній обмін полоненими був 27 грудня 2017 року.

«Те що людину засвітили у ЗМІ і в тому числі у російських ЗМІ це великий плюс. Тому що єдина проблема списків на обмін, це включення людини. І щоб українська сторона знала, що ця людина є у полоні. Це плюс для того, що він живий і знаходиться в руках окупаційної влади і шанси що він буде у наступному обміні будуть дуже великі».

«В наших списках є достатньо інформації, що він саме у місті Донецьку, але донедавна та сторона його не підтверджувала. Єдине в липні, у центрі СБУ, яке займається полоненими, що його підтвердили на Мінських переговорах».

Павло Лисянський, представник омбудсмена у Донецькій і Луганській областях: «Я тільки можу прокоментувати, що це громадянин України, що він незаконно засуджений, тобто його права порушуються. Все».

Валерія Лутковська, представниця України з гуманітарних питань у тристоронній контактній групі телефоном сказала, що не даватиме коментарів, щоб не зашкодити військовополоненому.

Джерело: Суспільне. Чернігівщина




Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 612 | Теги: ДНР, Володимир Воскобойник, суд | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar