реклама партнерів:
Головна » 2017 » Травень » 25 » Білоруську вивчатимуть на Чернігівщині...
15:10
Білоруську вивчатимуть на Чернігівщині...
Білоруську вивчатимуть на Чернігівщині... … а українську – на Гомельщині.
Гомельчани є частими гостями у Чернігові – і як туристи, і як покупці приїздять спеціальними автобусами. Та й взагалі ми сусіди через Дніпро. Тож чернігівська делегація не могла не поїхати на XIV Гомельський економічний форум, який зібрав більше 700 учасників з 16 країн світу. Чернігівську делегацію очолювала заступник голови – керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова.

Як зазначив Сергій Меженний, заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА, цікавим у білорусів є досвід роботи технопарків. А Чернігівщина запропонувала свої досягнення у тваринництві . Мова йшла і про розвиток туризму.

— Чернігівська і Гомельська області мають багато обопільних інтересів. Наразі плануємо поглибити роботу в сільськогосподарській галузі. Мова йде як про експорт, так і про імпорт продовольства та техніки. У задумах — відновити якісне залізничне сполучення. Цікавить розвиток культурної галузі: від розробки нових туристичних маршрутів до започаткування міжшкільних дипломатичних осередків, де молодь зможе вивчати білоруську та українську мови, — розповіла Наталія Романова. — Йшлося і про розчищення русла Дніпра. Це питання стоїть на контролі у глав обох держав.

Джерело: "Голос України"



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 838 | Теги: Гомель, Чернігів, білоруська мова | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar