реклама партнерів:
Головна » 2017 » Травень » 31 » Помер багаторічний керівник Української греко-католицької церкви, Блаженніший Любомир Гузар
19:32
Помер багаторічний керівник Української греко-католицької церкви, Блаженніший Любомир Гузар
Помер багаторічний керівник Української греко-католицької церкви, Блаженніший Любомир Гузар Глава Української греко-католицької церкви 2005-2011 років Блаженніший Любомир Гузар помер на 85-му році життя.
Як повідомляється на сайті УГКЦ, архиєпископ-емерит Любомир відійшов до вічності сьогодні о 18.30. При цьому зазначається, що «про похоронні відправи буде повідомлено згодом». В миру Любомир Гузар народився 26 лютого 1933 року у Львові.

У 1944 році сім'я змушена була покинути Україну. Спочатку зупинилися в Австрії. У м. Зальцбурзі Любомир продовжив навчання в українській гімназії. У 1949 році родина Гузарів переїхала до США. Середню освіту майбутній архиєпископ здобув у Малій духовній семінарії в Стемфорді (штат Коннектикут).
У листопаді 1996 року Любомир призначений єпископом-помічником глави УГКЦ. 26 січня 2001 року вибраний верховним архиєпископом УГКЦ. 21 лютого призначений Папою Іваном Павлом ІІ кардиналом Католицької церкви.
10 лютого на прес-конференції в Києві Любомир повідомив про те, що цього дня Папа Венедикт XVI прийняв його зречення з уряду верховного архиєпископа УГКЦ. Відповідне прохання до понтифіка глава УГКЦ подав, коли йому виповнилося 75 років.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 732 | Теги: помер, УГКЦ, Любомир Гузар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar